Bokadirekt Logotyp bokadirekt.se

Medicinsk fotvård innebär att du får hjälp och rådgivning gällande olika typer av fotbesvär, t.ex. liktornar, nageltrång, förhårdnader, kartnaglar m.m. självklart kan du få medicinsk fotvård trots problemfria fötter! Anlitar du en medicinsk fotvårdsterapeut kan vi även ge råd om hur du bäst förebygger olika besvär.

Det är otroligt individuellt och beror på olika faktorer, t.ex. hur fort dina naglar växer och olika typer av problem man har samt hur du själv tar hand om dina fötter mellan behandlingarna. Men ska man ge en riktlinje så brukar jag rekommendera cirka varannan eller vartredje månad! Sen får man såklart känna efter och prova sig fram till vad som funkar och känns bäst.

Behöver det faktiskt inte vara! Som fotterapeut kan jag inte ställa diagnos men ev misstänka att det rör sig om nagelsvamp. För att vara helt säker bör man göra ett "sporprov". Det finns även andra orsaker till tjocka och gula naglar.

En liktorn är en ömmande förhårdnad som kan liknas vid en upp och nervänd pyramid med spetsen innåt! Känslan kan beskrivas som att gå med en spik i foten. En liktorn är hårt packad hud som uppstår av tryck och friktion. Med avlastningar och regelbundna behandlingar finns möjlighet att bli smärtfri.

Det finns tyvärr ingen Quick fix för vårtor. Tålamod och regelbunden behandling kan fungera. Preparaten som säljs på apoteken fungerar bra men ett vanligt problem brukar vara att man inte får bort tillräckligt av den döda huden som lägger sig över vårtan så där kan ett samarbete med mig som fotterapeut hjälpa till.